Árus portrék a piacról: Bálint Gergő
„Ifjú szemmel, érett kitartással”
2020.12.04. 16:55
A Bálint család másik üzletéről a Kelesztőről írt cikkben már olvashattak a Kiskukta büfé még kialakítás alatt álló állapotáról, mely azóta megnyitott a házaspár 19 éves fia, Bálint Gergő közreműködésével.
4 kép
- Meséljen egy kicsit magáról!
- Nem régen érettségiztem, a szakmám szakács. Nagyjából nyolcadikos lehettem, mikor kirajzolódott bennem, mi is szeretnék lenni, mivel szeretnék foglalkozni? Nyilván az is inspirált, hogy otthon gyakran főztünk együtt a szüleimmel. Nagyjából hároméves koromtól kíváncsiskodtam, majd serénykedtem velük a konyhában. Szerettem ezeket a közös programokat! Az iskolai tapasztalatok már más jellegűek voltak. Viszont az tény, hogy ott is jó közösségben tanultam, ez tovább erősítve bennem a szakma iránti szeretet.
- A Kiskukta büfé gondolata, minek köszönhetően pattant ki a család ötlettárából?
- Első családi vállalkozásunk a Kelesztő Kuckó már ötödik éve működik sikeresen itt a piaccsarnokban. Az üzlet népszerűsége és a kezembe kapott szakma adta a kézenfekvő gondolatot, hogy fogjunk bele egy melegkonyhás étkezdébe is. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a Kelesztő melletti üzlet megüresedett. Nagyon együtt álltak a csillagok! Megpályáztuk, kivettük és megnyitottuk a Kiskukta büfére keresztelt üzletet, melynek én vagyok a szakácsa.
- Volt-e, ami nehézséget okozott a kezdetek-kezdetén?
- A tapasztalat hiány nyilván megnehezítette a dolgom. Előfordult, hogy leégett, vagy túl sűrű lett az étel és kezdhettem újra az elkészítését. Nem adtam fel; végül pont olyan lett, amilyennek elképzeltem. Eddigi tapasztalataink alapján és nyilván itt a forgalmunk is iránymutató, vendégeink elégedettek a főztömmel. Nincs okunk a panaszra, még a hétköznapokon sem. A kihívást, amit a gasztronómia jelent számomra, nagyon élvezem.
- Az eddigiek figyelembevételével, vajon, mi lehet a sikeres vendéglátás titka?
[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]
- Szerintem a vendéglátás szempontjából nem csupán az a fontos, hogy a kínált ételek finomak, eladhatók legyenek, legalább annyira fontos, hogy foglalkozzunk is a vendégeinkkel. A kötetlen beszélgetésekkel hozzákapcsolódunk az életükhöz, ezáltal kialakul egy bizalmi szál köztünk. És ha mind ehhez hozzátársul a kínált étel minősége, a megfelelő adag mennyisége és a hozzákapcsolódó ízvilág, a siker egyszerűen nem maradhat el.
- Mennyiben befolyásolja a napi vagy heti menüsort a fogyasztók véleménye?
- A menüsor heti összeállítását a saját elgondolás után követi a vásárlók kívánság listája. Például nagy népszerűségnek örvendenek a pörköltek, ahogy a marhapörkölt is. De, ha keddre kérik a káposztás tésztát, akkor szerepelni fog a keddi menüsorban. Konyhánkat inkább a magyaros ízek, ételek jellemzik.
- Létezik-e olyan közeli „álom”, mely megvalósításra vár?
- Őszintén megvallva komoly szívügyemmé vált, sokat foglalkozom a tökéletes hamburgerhús elkészítésével. Kézműves hamburgert viszonylag gyakran készítünk hétvégenként, de még nem vagyok vele elégedett. Nagyon finom, valahogy azonban mindig másképpen sikerül. Még egyszer sem volt egyforma, ezért folyamatosan kísérletezem rajta. Addig nem adom fel, amíg olyan nem lesz, amilyennek megálmodtam!
Puskás Tünde
percről percre
-
12-08
20:55Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában -
12-08
20:10Folyamatos a Széktói Stadion modernizációja -
12-08
19:06Esti gyors - A nap hírei 1 percben -
12-08
18:43Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere -
12-08
18:39Újabb áldozatot követelt a lakástűz -
12-08
17:56Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről -
12-08
16:36Kamion ütközött vonattal Kunszentmárton határában -
12-08
16:11Christian Wolff: a Mercedes-gyár munkatársai megérdemlik a magas szintű bérfejlesztést -
12-08
16:03Zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál -
12-08
15:20Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése -
12-08
14:4745 millió eurós beruházást valósít meg a Nissin Foods Kecskeméten -
12-08
14:131000 forintba kerül majd a havi diákbérlet Kecskeméten -
12-08
13:44Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban -
12-08
12:58Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE -
12-08
12:49A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt
fő híreink
-
01-05
16:34Kertitraktor és vonat ütközött -
12-16
08:26Küldöttgyűlés, mesterlevelek és az idei TOP 100 kiadvány a Gazdasági Ablakban -
10-20
14:42Dobogós Kecskemét a donorjelentő kórházak között -
10-02
19:28Százötödik születésnapján köszöntötték Terike nénit -
10-02
11:02Újabb egy évre Finta Zita az egyetem kancellárja -
09-28
16:55Több százan vettek részt a Hosszú utcai ovi Mihály napi vásárán -
09-28
14:24Már az első órában több mint 300 futó a 24 órás futáson -
09-28
13:28Elkezdődött a KARC40 nemzetközi utánpótlás rögbitorna -
09-23
11:45Közel száz kisgyermeket fogad a megújult nyárlőrinci óvoda -
09-22
20:4325 éves a Kecskemét-Aomori Baráti Kör -
09-22
12:19Gereben Lívia megkapja a harmadik kemoterápiás kezelést, majd következik a csontvelő transzplantáció -
09-09
15:07Elkezdődött a Széchenyiváros ünnepe -
05-20
18:23Közösségek hete - Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal Találkozójának beszámolója -
02-08
17:19Daniel SPEER Brass Quintet a Rákócziban -
10-18
06:00A siker az embereken múlik - 70 éves az Univer
Hirdetés