Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2024. Június 9.   Félix

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A Kecskeméti Televízió közreműködésével készül tévéjáték a Kecskeméti Nemzetiben

Csenki Csaba

2021.03.07. 14:10

2020 novembere óta zajlanak Gogol közkedvelt klasszikusa, A revizor zártkörű próbái a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. A rendezői székben Pataki András, a színház művészeti tanácsadója ül, a Kecskeméti Televízió közreműködésével megvalósuló tévés felvételek Zilahy Tamás rendező irányításával zajlanak. Benéztünk a kulisszák mögé, ahol Cseke Péter igazgatóval, Pataki András rendezővel és Kozák Polett ügyvezető főszerkesztővel beszélgettünk.

Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója

– Mi adta az ötletet, hogy Gogol darabjából tévéjáték is készüljön?

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatására tematikus egyedi támogatási rendszert hozott létre. Számos támogatási kategóriában volt lehetőség pályázni 2020-ban is, köztük televíziójátékok létrehozására. Ösztönözni kívánták az igényes szórakozást képviselő színházi előadásokon alapuló tévéjátékok elkészítését helyi televíziós szakemberek bevonásával. A programra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Gogol A revizor című színművéből készült tévéjáték elkészítésére és sugárzására pályázott a Kecskeméti Televízióval együttműködve. Pályázatunk támogatást nyert.

– Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Pataki András rendező, és utána jött a tévéjáték ötlete, vagy a tévéjáték ötlete, és ebbe illett bele a rendező munkássága, tapasztalata?

– A revizor a 2020/21 évadunkban műsorra tűzött komédia, a felvételtől függetlenül próbálták a színészek. Rendezésre Pataki Andrást kértem fel. A lehetőség, hogy ebből tévéjáték készüljön, csak a későbbiekben merült fel. A színház számára nagyon fontos minden, a falakon kívüli megmutatkozási lehetőség, különösen most, a járványhelyzet idején.

– Dolgoztak már együtt korábban?

– András az idei évadtól színházunk művészeti tanácsadója. Ez a rendezés remek alkalom volt számára, hogy munka közben is megismerje a társulat tagjait. Kapcsolatunk a Magyar Teátrumi Társaságban betöltött alelnöki tisztünkre vezethető vissza, ahol a közös munka során kiderült, nagyon hasonlóan gondolkodunk a színházról. Örömteli tény, hogy a tavaszra tervezett prózai nagyszínpadi bemutatónk próbáit ő irányította. András jól ismeri a darabot és egyedi formanyelven állította színpadra a Kecskeméti Nemzetiben. A közönségünk körében biztosan sikerre számíthat ez a hamisítatlan vígjáték. Nagyon kell majd a nevetés mindannyiunknak a pandémia végén.

– Hogy élik meg a színészek, hogy egy ilyen remek kezdeményezés részesei? Követel tőlük valami pluszt az, hogy tévéfelvétel is készül?

- A darabot színpadra próbálták a színészek. A teljes próbafolyamat véget ért, zártkörű főpróbát is tartottunk. A lehetőség, hogy kamerákkal vegyük fel az előadást, nagy izgalommal tölt el bennünket, kihívást jelent, hiszen ez egy más műfaj. A forgatás során megvan az a lehetőség, hogy egy-egy jelenetet többször felvegyünk televíziós rendező irányításával.

– Milyen tervezést, szervezést, előkészítést igényelt a darab létrejötte?

– Össze kellett hangolnunk a színpadi próbák munkatempóját és a televíziós stáb akklimatizációját ehhez a nem hétköznapi feladathoz. Mindenki kicsit túlnyúlik a hétköznap megszokott keretein, hiszen a színpadon közönségnek szoktunk játszani, a városi televízió munkatársai pedig tévéműsorokat és tudósításokat szoktak készíteni. Hiszek benne, hogy a szakmai fejlődésünkre kölcsönösen gyümölcsöző hatással lesz ez a kaland. Mivel jelenleg nincsenek előadások, sajnos túlzottan is könnyen találtunk időt erre a forgatásra. Öröm az ürömben, hogy így viszont nyugodt, háborítatlan környezetet tudtunk teremteni a forgatáshoz. Az egyeztetések és a forgatás megtervezése néhány hétig tartott az első csapó felhangzása előtt.

– Melyik csatornán láthatják a darabot a tévénézők? Volt, lesz hasonló együttműködés?

– Az előző évadban már volt egy sikeres együttműködésünk a Kecskeméti Televízióval, ugyancsak pályázati támogatás segítségével. Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról című példázatából készült tévéjáték, melyet először a Kecskeméti Televízióban, majd az M5 csatornán láthattak a nézők. A revizor című tévéjátékot a tervek szerint két alkalommal tekinthetik majd meg 2021-ben a Kecskeméti Televízióban.

Pataki András Jászai-díjas rendező, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeti tanácsadója

– Milyen érzés, hogy fél éve művészeti tanácsadó Kecskeméten, és máris egy nem mindennapi esemény részese?

– Nagyon örülök, hogy a kecskeméti teátrum sikerrel vette a pályáztatás során felállított magas szakmai mércének megfelelő akadályt, és lehetősége nyílott, hogy létrehozzon egy tévéjátékot. Külön öröm, hogy ennek magam is részese lehetek.

– Mennyire tudott megismerkedni a társulattal, mi alapján választotta ki a főszereplőket?

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

– Lakva ismeri meg az ember a másikat – mondja a közmondás, és ez valóban így van. A revizor előadás rendezése alatt ismertem meg mélyebben a társulatot, legalábbis annak velem dolgozó színészeit. Eredetileg egy orosz rendezővel indult el a munka, én beugró rendező vagyok, de nagyon nagy örömmel vállaltam el, tekintve, hogy Gogol komédiáját egészen magas szintűnek és elsőrangúnak tartom.

– Az ön rendezésében láthatta már ezt a darabot a közönség. Az alap örök, változott-e bármi akár a feldolgozást, az üzenetet, a befogadó közeget illetően az idők folyamán?

– A színház állandóan változik, akár estéről estére is. Ezt a művet harmadszor rendeztem Kecskeméten, sokat változott az első rendezésem óta. A soproni előadáshoz hasonló a felfogása formailag, a díszlet nagyban hasonlít rá, de az ember mindig újra kell, hogy fogalmazzon gondolatokat. Így aztán ez az előadás is jelentősen eltér minden korábbitól.

– Kivéve az üzenet. Az bizonyára semmit nem változik az idők folyamán.

– Az nem fog változni, tekintve, hogy a korrupció, az ember pénz iránti esendősége évezredek óta változatlan, és civilizációktól függetlenül is analóg. Az az igazság, hogy ezzel a problémával elég egyszerű összetalálkozni, még a hozzánk képest boldogabbnak gondolt vidékeken is. Úgyhogy a téma nem tud lejönni a napirendről, ez egészen biztos.

– Mennyire kíván más munkát a rendezőtől és a színészektől, hogy tévéjáték is készül?

– A tévéjáték alapvetően más feladat, hiszen az előadás színpadi változata egy teátrális, attraktív színházi létezésből épül fel, mindezt nagyon nehéz tévés környezetben elképzelni. Itt bizonyára lesznek hangsúlyeltolódások és finomítások az előadáshoz képest, hiszen teljesen másképpen lát egy kamera, és teljesen másképp hat egy színházi előadás a maga dinamikus környezetében.

Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezető főszerkesztője

– Hogyan fogadta, amikor Cseke Péter igazgató azzal a nem mindennapi kéréssel kereste meg önt, hogy vegyenek részt egy tévéjáték elkészítésében?

– Örömmel fogadtam, amikor direktor úr arról tájékoztatott, hogy megnyerték a pályázatot Gogol: A revizor című darabjának alapján tévéjáték készítésére, és ez a Kecskeméti Televízióval együttműködve készülhet el. Azt gondolom, nagyon fontos a televízió munkatársai számára, hogy a napi műsorkészítő tevékenységen túl ilyen pluszfeladatokat is felvállaljunk. Ez ugyanis a szakmai fejlődés útja.

– Milyen stábbal vágnak bele a munkába?

– Gyártásvezetőnk, Pap Tibor egy olyan produkciót fog ez esetben össze, ami a színészeken kívül közel 40 embert mozgat meg, és számos televíziós szakembert fog össze Zilahy Tamás rendező vezetésével, Tasi Attila műszaki vezető kollégám pedig a műszaki háttért biztosítja (kamerák, hang, világítás, mikrofonok) a színházi kollégákkal folyamatos egyeztetésben.

– Mennyi idő kellett a megvalósításhoz? – Már az előkészítő munka is több hetet vett igénybe, kezdve a stáb megszervezésétől a technikai paraméterek biztosításáig. E-mailben történő egyeztetések sorozata zajlott az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy a rendezői elképzelés alapján minden olyan személyi és tárgyi kapacitás rendelkezésre álljon, ami egy ilyen produkcióhoz szükséges, a derítéshez szükséges fehér vásznaktól a különböző típusú mikrofonokon át, a HD közvetítőkocsiig.

– Rendelkezésükre állt a szükséges stáb és a teljes technika?

– Ilyen eszköz- és személyi állománynyal a Kecskeméti Televízió önállóan nem rendelkezik, így más városokból is érkeznek szakemberek a produkció megvalósítására. A stáb részben kecskeméti, részben Budapestről és más városokból is érkeznek kollégák, így a szállás megszervezése is feladat volt a szorosan vett szakmai feladatokon túl. Ráadásul a járványhelyzetre tekintettel minden nap biztosítjuk a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársai segítségével, hogy leteszteljék a közvetítőkocsiban a kollégákat, hiszen a pandémiás helyzetben különösen fontos a munkatársak egészségének védelme.

– Nagy kihívás, nagy célok?

– Célunk, hogy a Kecskeméti Televízió egy olyan produkció megvalósítója legyen, amelyben minden szakember egy profi csapat részének érezheti magát, a nézők pedig egy olyan produkciót nézzenek meg végül a Kecskeméti Televízióban, amelynek során nemcsak a kiemelkedő színházi alakítást élvezhetik a színészek részéről, hanem olyan különleges látványélményt kapnak, ami mindenképpen pluszt nyújt a színházi élményhez képest. Ezzel az élménnyel azt gondolom, hogy bár a személyes színházi élmény varázsa nem teljesül, azáltal, hogy sokszor a kamerák egészen közel hozzák hozzánk az adott szereplőt és különleges megvilágításba helyezik a darabot, kap valami pluszt is a néző ahhoz képest, mint amit egy személyes színházi élmény adhatna.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepváró teadélutánt rendeztek ma a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művés...

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Nyolc csomaguatomatát fognak kihelyezni a következő 1-2 héten belül Kecskeméten. Ezt Szemereyné P...

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Hosszas vita bontakozott ki a mai közgyűlésen Kecskemét 2023-as költségvetéséről. A kormánypárti ...

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Nagyobb hatékonyságú ivóvízvezetéket kap Kecskemét és Ballószög. A mai közgyűlésen megszavazták a...

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta egészségügyi okokból lemondta a szombat délutánra a megyei könyvt...

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Két héttel ezelőtt éppen a Messzi István Sportcsarnokban szerezte meg első győzelmét a bajnokságb...

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

„Az esztendő végének közeledtével, advent idején nekünk is számvetést kell készítenünk a mö...

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

„A város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyú...

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

A naptári esztendő utolsó hazai megmérettetésére készülnek a hírös harcosok. Ezúttal a tabella há...

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Malom Központ és a Hírös Cédrus Egyesület jóvoltából...

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részek...

Terelés az M5-ösön

Terelés az M5-ösön

Védőkorlát javítás valamint útépítési munkák miatt vannak forgalomkorlátozások térségünkben. Az Ú...

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült a speciális kerekes kocsi Estike, a gerincsérült kutyus számára. A Menhely az Állatokér...

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ami nem mindenki számára lehet boldog és gondtalan, hisze...

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, egy percben.

Petőfi értelmezések a 21. században

Petőfi értelmezések a 21. században

Legendahántás, Petőfi és Arany barátsága egy kicsit másképpen, címmel tartottak előadást kedden e...

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Bűncselekmények áldozatai számára indított gyűjtést a Kecskeméti Médiacentrum. Az Áldozatsegítő K...

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Sorrendben az 50. első díjukat vehette át az Aurin Leánykar néhány napja Krakkóban, az ...

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe emelke...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

  • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
  • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
  • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

  • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
  • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
  • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
  • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
  • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
  • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
  • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

  • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
  • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies