Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2024. Április 27. Szombat  Zita

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2020.06.05. 14:22

Június 22-től 86 nyári táborral várja a gyermekeket a Hírös Agóra. A szülők hetek óta arra készültek, hogy járványhelyzet enyhülésével nyisson a pénztár, az intézmény pedig arra, hogy az ezernél is több óvodás és iskolás számára minden tekintetben biztonságos legyen a táboroztatás. Habuda Ibolyával, az intézmény közművelődési vezető helyettesével beszélgettünk arról, hogyan reagáltak az új helyzetre szervezők és a jelentkezők.

- Amikor legutóbb beszélgettünk, még csak a várakozás idejét éltük. Azóta nem csak hogy kiderült, június 22-től indulhatnak a táborok, de már a jelentkezési időszak első két hetén is túl vagyunk. Hogyan alakult a kínálat és mekkora az érdeklődés a nyári táborok iránt?

- Februárban, amikor még nem tudtuk, hogy lesz egy koronavírus-járvány, ami sok mindent megváltoztat, 96 tábort hirdettünk a kecskeméti óvodások és iskolások számára. Első dolgunk volt felmérni, kik azok, akik tábori szolgáltatóként továbbra is vállalják ezt a feladatot. Végül 86 táborra állapodtunk meg, és május 25-én megnyitottuk a pénztárt az Ifjúsági Otthonban. A második hét végére több mint 900 jelentkezőt regisztráltunk, közülük 700-nál is többen befizették a teljes összeget. Ez kb. 65-68%-a annak, amit várunk, tapasztalataink alapján 1500-1600 körüli létszám várható. Jelen pillanatban 24 tábor telt meg, ami az egynegyede a meghirdetetteknek.

- Hogyan készültek fel a változásokra?

- Január-február óta sok minden történt. Ahogy már mondtam, ki kellett deríteni, kikre számíthatunk, az együttműködő partnereinknél megvan-e a lehetőség, hogy továbbra is a megszokott magas színvonalon végezzék tevékenységüket. Új szabályok születtek kormányzati szinten, aminek meg kellett felelnünk. Ennek esett áldozatául 10 tábor. pl. a Nanbudo tábor a testi érintkezés miatt nem valósulhat meg, a Kiskukta tábor a higiénés dolgok miatt marad el az óvodákban pedig a teljes nyári időszakban kötelező a foglalkoztatás, ezért a hatból kettőt tartottunk meg július közepére úgy, hogy megnöveltük négy és félről öt évre az életkori határt, és nem alvásos táborként hirdetjük 5-7 éveseknek. jelentkezhetnek.

- Milyen döntések születtek a védekezést illetően?

- Mivel nem hívhatunk össze sok embert egyszerre, egy helyre, így nem tarthatunk szülői értekezletet. Ezért egy dokumentum készült a szülők számára, a táborokra vonatkozó általános információkról. Napirend, érkezés, foglalkozások, étkezés, távozás… ezt pedig kiegészítettük a Népegészségügyi Központ ajánlásaival, és ezt csatoljuk a jelentkezési laphoz. A szülő aláírásával igazolja, hogy átvette, és tudomásul vette a védelmi intézkedéseket is.

- Azon túl, hogy tudomásul veszik, mit és hogyan kell tenniük, amikor a táborba hozzák gyermekeiket?

- Meg kell érteniük, hogy a szülők nem jöhetnek be az intézménybe a gyermek érkezésekor és távozásakor. Kollégáink segítik a gyermek bejutását a kapunál, akiket azonnal lefertőtlenítenek és elkísérik az adott táborvezetőhöz, helyszínre. Akik nem maguk mennek haza, azok számára is kidolgoztuk a kiléptetési rendszert, hogy átadjuk az utcán várakozó szülőknek. Továbbá, a távolságtartás miatt, nem minden tábor az Ifjúsági Otthonban lesz megtartva, lesznek olyanok is (tánc, rajz, sakk…) melyek a Hírös Agóra termeibe helyezünk át.

- Hogyan kezelik a kialakul helyzetet a partner intézmények?

- Ez is egy fontos szempont volt az újratervezéskor, hogy a szabadidős tevékenységekben résztvevő intézmények hogy állnak a nyitással, a felkészüléssel. Nagyon jó tapasztalataink vannak. Pl. a Leskowsky Hangszergyűjtemény egy rendkívül korrekt, összeszedett, jól átgondolt információcsomagot adott arról, hogy ők hogyan készülnek a gyerekek fogadására, és mik az elvárásaik, és a Kecskeméti Fürdő is felkészült: betartják és betartatják a területi szabályokat, lekerítik azt a területet, ahová a táborozóink mennek. Sajnos emiatt a 2200 helyett 800 főt tudnak csak befogadni.  

- Túl a kétharmadon, vannak kiemelkedő időszakok?

- Érdekes módon, az első két hétre (június 22-től és június 29-től) még sok szabad hely van. Ezen meglepődtünk, mert már hetekkel a pénztárnyitás előtt rengeteg volt az érdeklődő. Valószínűleg az áll a háttérben, hogy a szülők ebben az időszakban még az iskola által biztosított lehetőségekkel élnek. Július-augusztusban viszont már sok táborunk teljesen megtelt, hiszen az iskolák kötelező rendelkezésre állása június 26-án megszűnik. De vannak még helyek, továbbra is várjuk a jelentkezőket.

- Meddig lehet jelentkezni a táborokba?

- Az intézmény honlapján „Táborozás2020” menüpont alatt folyamatosan jelöljük, melyik táborok teltek meg, hol van még hely. A teltházat jól láthatóan jelöljük, a szabad helyekre pedig a tábor megkezdése előtt egy héttel kell legkésőbb jelentkezni.

***

Ilyen nyilatkozatot kapnak a szülők, akik aláírásukkal tudomásul veszik az abban fogaltakat:

 

HÍRÖS AGÓRA NKFT.

NYÁRI NAPKÖZIS SZAKTÁBOR 2020

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

Köszönjük, hogy gyermekük nyári szabadidős programjaként táborunkat választották.

Táboraink helyszínei:

Kulturális és Ifjúsági Központ (külső helyszínen is)

Ifjúsági Otthon (kihelyezett programokkal is)

Hetényegyházi Közösségi Ház

Kék Elefánt Közösségi Tér

Eleven Közösségi Tér

A tábor általános napirendje:

7.00 – 8.00 óráig         Gyülekező a tábor helyszínén (az Ifjúsági Otthonnál kerékpár elhelyezés a ház előtti tárolókban lehetséges).

8.00 – 12.00 óráig         Szakmai foglalkozások a választott tábor jellegének megfelelően

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

10.00 órakor                  Tízórai (otthonról hozott). Javasoljuk a szendvicset, gyümölcsöt, teát, üdítőt.

12.00 – 13.00 óráig       Ebéd.

13.00 – 16.00 óráig       Változatos szabadidős foglalkozások a meghirdetett tábori program alapján. Közben: uzsonna (otthonról hozott).

16.00 – 16.30 óráig       Táborvezető átadja a gyermeket a szülőnek, hozzátartozónak a kialakított, az egészség védelmét szolgáló rendszer szerint, vagy hazaengedi, amennyiben egyedül elengedhető.

Ha a gyermek egyedül hazaengedhető, kérünk szülő által aláírt hozzájárulást a tábor első napján.

Egyéb tudnivalók:

Helyi buszjegy/bérlet is szükséges lehet, amely nem része a tábori díjnak.

Alapfelszerelés:

- kis hátizsák,

- tisztasági csomag, papír zsebkendő

- kézfertőtlenítő

- tízórai, uzsonna, innivaló jól záródó flakonban

- kényelmes ruházat, lábbeli, eső és nap elleni védelemmel

A tábor speciális felszerelési igényéről a tábor vezetője ad információt.

A táborozók számára az Ifjúsági Otthon előtti 2 kerékpártároló áll rendelkezésre, - az udvarba kerékpárt nem lehet behozni.

A táborban való részvétel elengedhetetlen feltételei:

  • a részvételi díj befizetése
  • a jelentkezési lap pontos és teljes kitöltése (honlapról letölthető)
  • a szülői nyilatkozat megléte (honlapról letölthető).

Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítanunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által előírt járványügyi szabályok szigorú betartására:

Elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek vehet részt.

12/1991. (V. 18.) NM rendelet

„4. § (1) A táborozásban csak az vehet részt, aki arra egészségileg alkalmas.

(2) A gyermek törvényes képviselője a 2. melléklet szerinti adattartalmú, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt – a táborozáshoz szükséges egyéb iratokkal együtt – a táborozás szervezője adja át kitöltés céljából.”

A nyilatkozat honlapunkról letölthető, illetve a pénztárunkban történő befizetés alakalmával tudjuk átadni.

A tábor működtetése során különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéné betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, valamint a köhögési etikett betartása, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.

Amennyiben egy gyermeknél a kapott nyilatkozat ellenére fertőzés tünetei észlelhetők a tábor alatt, haladéktalanul elkülönítjük, egyúttal értesítjük az általunk előzetesen felkért, megbízott orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről.

A szülők értesítéséről is gondoskodunk. A szülő, hozzátartozó megérkezéséig a beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező.

A táborba érkezés és távozás lépései:

  1. A táborozó gyerekek egyedül léphetnek be az épületbe. A főbejárat előtt, kívül – hozzátartozói kíséret esetén – búcsúzás.
  2. A kapun belépve minden táborozó kézfertőtlenítésben részesül.
  3. A tábori tevékenység során kerülni kell a kézfogást, puszit, ölelést, érintést.
  4. A tábor napi zárását követően az egyedül haza engedhető gyerekek a főbejáraton/kapun át távoznak.
  5. A tábor napi zárását követően a szülői, hozzátartozói kísérettel távozó gyermek esetében a szülők, hozzátartozók az Ifjúsági Otthonban a nyitott II. kapu előtt várakoznak és a gyerekek itt hagyják el az épületet.

A kapcsolattartást telefonon vagy e-mailben javasoljuk.

Minden táborunkat képzett és tapasztalt szakmai és szabadidős vezetők valósítják meg.

Közvetlenül a tábort megelőzően vagy a tábor ideje alatt jelentkező megbetegedésük esetén már nem tudjuk pótolni szakmai munkájukat. Ilyen esetben a tábor tervezett programját módosítjuk, és azonnal tájékoztatjuk a szülőket a további eljárásrendről.

Mindannyian azon vagyunk, hogy megteremtsük a tartalmas és biztonságos táborozás feltételeit.

Kecskemét, 2020. május 22.

                                                                                                        Hírös Agóra Nkft.

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepváró teadélutánt rendeztek ma a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művés...

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Nyolc csomaguatomatát fognak kihelyezni a következő 1-2 héten belül Kecskeméten. Ezt Szemereyné P...

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Hosszas vita bontakozott ki a mai közgyűlésen Kecskemét 2023-as költségvetéséről. A kormánypárti ...

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Nagyobb hatékonyságú ivóvízvezetéket kap Kecskemét és Ballószög. A mai közgyűlésen megszavazták a...

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta egészségügyi okokból lemondta a szombat délutánra a megyei könyvt...

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Két héttel ezelőtt éppen a Messzi István Sportcsarnokban szerezte meg első győzelmét a bajnokságb...

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

„Az esztendő végének közeledtével, advent idején nekünk is számvetést kell készítenünk a mö...

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

„A város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyú...

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

A naptári esztendő utolsó hazai megmérettetésére készülnek a hírös harcosok. Ezúttal a tabella há...

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Malom Központ és a Hírös Cédrus Egyesület jóvoltából...

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részek...

Terelés az M5-ösön

Terelés az M5-ösön

Védőkorlát javítás valamint útépítési munkák miatt vannak forgalomkorlátozások térségünkben. Az Ú...

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült a speciális kerekes kocsi Estike, a gerincsérült kutyus számára. A Menhely az Állatokér...

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ami nem mindenki számára lehet boldog és gondtalan, hisze...

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, egy percben.

Petőfi értelmezések a 21. században

Petőfi értelmezések a 21. században

Legendahántás, Petőfi és Arany barátsága egy kicsit másképpen, címmel tartottak előadást kedden e...

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Bűncselekmények áldozatai számára indított gyűjtést a Kecskeméti Médiacentrum. Az Áldozatsegítő K...

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Sorrendben az 50. első díjukat vehette át az Aurin Leánykar néhány napja Krakkóban, az ...

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe emelke...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

  • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
  • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
  • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

  • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
  • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
  • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
  • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
  • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
  • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
  • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

  • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
  • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies