Juniborászok a Kéttemplom közben
2017.10.27. 16:18
Amikor összefog tizenkét borvidék harminchat fiatal borásza, majd két vendéglátós megálmodja azt a prémium minőségű helyet, ahol az ő alkotásaik megjelennek, egyértelművé válik: itt nem arról van szó, hogy mindenáron a pohár fenekére nézünk. Ellenkezőleg: pont a poháron, sőt a palackon és a szőlőtőkén is túlra… És amikor az első hely beérik, és terem még másik négyet, egyértelmű, hogy ebből Kecskemét sem maradhat ki. És nem is marad!
Galéria
Eközben a Kéttemplom közben
A kecskeméti Kéttemplom köz a városnak azon része, ahová az autók, motorosok, egyéb járművek nem térhetnek be, betérhetnek viszont azok, akik különleges gasztroélményekre vágynak. A sétálóutca két oldalán sorakozó különleges ételeket, italokat kínáló üzletekhez csatlakozott a közelmúltban DiVino Borbár. A Kéttemplom köz körút felőli végén található hely egy országos franchise tagja, melynek alapítói hét évvel ezelőtt határozták el, hogy teret ad a fiataloknak.
Amikor beérik a gyümölcsöző kapcsolat
A koncepció, melyet megálmodtak, forradalmi volt: prémium minőségű borbár, melyet csak és kizárólag fiatal magyar borászok boraival töltenek fel. Ám nem csak az italkínálat – száznál is többféle nedű tizenkét borvidékről -, hanem a szellemiség is különleges. A kulturált minőségi borfogyasztás meghonosítása a fiatal magyar borászok által. Nagy egymásra találás volt, amikor a tíz éve működő Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagjai mosolyogva mondtak igent a „házasításra”. Így történt, hogy megszületett az első DiVino Borbár Budapesten, melyet még egy fővárosi, majd egy debreceni és egy győri egység követett. Hozzájuk csatlakozott most, ötödikként a kecskeméti borbár.
Különleges élmények a Kunsági Borvidék fővárosában
Sok hely van a világban, ahol inni lehet. Nincs ez másképp Kecskeméten sem. De kevés olyan hely van a világon, ahol minden a kulturált italfogyasztást szolgálja. Így van ez Kecskeméten is. A kecskeméti DiVino Borbárban ugyanis minden (a hely kialakítása és szellemisége, berendezése és kínálata, meghívott vendégei és programjai, üzemeltetői és dolgozói) a minőséget, a hozzáadott értéket szolgálja.
Már a belépéskor olyan impulzusok érik az embert, hogy esze ágában sincs gondolkodás nélkül a pohár fenekére nézni. A rusztikus festés, pultnál kecsesen kacérkodó bárszékek, a szürke falra festett ördögi kínálat… ahogy megcsillan a fény az öblös poharakon, ahogy a borospalackok hívogatóan sorakozva kínálják magukat… minden arra sarkallja a belépőt, hogy szóba elegyedjen az őt vidáman köszöntő személyzettel, és segítségükkel feltérképezze a kínálatot. Ők pedig szívesen segítenek. Hiszen nem csak azért vannak, hogy bort töltsenek a poharakba, hanem azért is, hogy meséljenek a borokról, borvidékekről, borászokról. Egy-egy érdekes tény, egy-egy izgalmas sztori… töltődik a pohár, töltődik a poharazó társaság.
A társaság pedig eldöntheti, hogyan szeretne szórakozni. Pacsizna és beszélgetne a frissen betérőkkel? Akkor megáll /leül a pultnál, a pult előtt kialakított szellős placcon. Ha a barátok/rokonok/üzletfelek arra vágynak, hogy elkülönüljenek kicsit a nyüzsitől, annak sincs akadálya. Kicsit beljebb sétál, fellép a lépcsőn… és mintha egy másik világba csöppenne!
És ha valaki azt hinné, hogy ezzel vége a felsorolásnak, a kecskeméti DiVino még tud meglepetéssel szolgálni. Ilyen a box! A hely, ahol akár romantikus kettesben is sort lehet keríteni egy j kis pezsgős koccintásra.
Nem hétköznapi hétköznapok
Tizenkét borvidék harminchat fiatal borászának száznál is többféle nedűje sorakozik itt. Nagy számok ezek, mindenféle értelemben. Mindegyik bor egyedi, mindegyiknek megvan a maga sajátossága, különlegessége, melynek köszönhetően tehát minden vendég megtalálhatja személyiségéhez illőt, a személyes kedvencét.
Ebben nagy segítség, hogy a DiVino borászai nem csak szállítják termékeiket, de szívükön viselik „gyermekeik” sorsát. Így aztán gyakran megjelennek egy-egy borbárban, és olyankor nagyon szívesen beszélgetnek boraikról, azok megszületéséről és izgalmas műhelytitkokról a vendégekkel.
Ilyen program a „10 nap 1 borász” elnevezésű esemény. Ilyenkor 10 napon keresztül egy borászról szól a Divinók élete, amikor az adott borász egy adott napon ellátogat az aktuális borbárba, és nyitott kóstolókat tart a boraiból. Ez nem olyan, hogy kiáll a közönség elé és mesél, a vendég meg kortyol, csodálkozik és nagyokat hallgat (mert, mondjuk, nem mer kérdezni, nehogy úgy tűnjön, mintha nem értene hozzá). A dolog úgy működik, hogy a vendégek isszák az adott borász ínycsiklandó borát, ücsörögnek, beszélgetnek, egyszer csak odatelepszik melléjük a bor megálmodója. Ülnek barátságban, beszélgetnek, miközben mindenféle izgalmas dolgok derülnek ki. Az egyik kérdez, a másik válaszol, és fordítva, majd következik egy másik asztaltársaság. Folyik a bor és folyik a szó.
Emellett a központi kezdeményezés mellett persze helyi jellegű borestekkel is találkozhat majd a kecskeméti közönség. Lesznek esték, amikor egy-egy borvidékkel és annak kínálatával ismerkedhetnek meg, lesznek olyanok, amikor pezsgős tagok mutatkoznak be, lesznek zenés és kulturális estek, és a sor még nem ér véget. Mert ezt az egészet úgy találták ki a megálmodók és az üzemeltetők, hogy rendkívül jól szórakozzunk, miközben különleges borokat kortyolunk, és nem csak a kulisszák mögé, de a pohár fenekére is nézünk. Mert ne legyen senkinek kétsége, azért a végére az is bekövetkezik ám!
És ez jól van így. Csak az odáig vezető út nem mindegy…
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 14.
Nyitva: kedd-szombat 16:00-0:00
Telefon: 76 571 642
Facebook: facebook.com/divinokecskemet/
web: http://kecskemet.divinoborbar.hu/
[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]
percről percre
-
12-08
20:55Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában -
12-08
20:10Folyamatos a Széktói Stadion modernizációja -
12-08
19:06Esti gyors - A nap hírei 1 percben -
12-08
18:43Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere -
12-08
18:39Újabb áldozatot követelt a lakástűz -
12-08
17:56Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről -
12-08
16:36Kamion ütközött vonattal Kunszentmárton határában -
12-08
16:11Christian Wolff: a Mercedes-gyár munkatársai megérdemlik a magas szintű bérfejlesztést -
12-08
16:03Zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál -
12-08
15:20Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése -
12-08
14:4745 millió eurós beruházást valósít meg a Nissin Foods Kecskeméten -
12-08
14:131000 forintba kerül majd a havi diákbérlet Kecskeméten -
12-08
13:44Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban -
12-08
12:58Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE -
12-08
12:49A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt
fő híreink
-
01-05
16:34Kertitraktor és vonat ütközött -
12-16
08:26Küldöttgyűlés, mesterlevelek és az idei TOP 100 kiadvány a Gazdasági Ablakban -
10-20
14:42Dobogós Kecskemét a donorjelentő kórházak között -
10-02
19:28Százötödik születésnapján köszöntötték Terike nénit -
10-02
11:02Újabb egy évre Finta Zita az egyetem kancellárja -
09-28
16:55Több százan vettek részt a Hosszú utcai ovi Mihály napi vásárán -
09-28
14:24Már az első órában több mint 300 futó a 24 órás futáson -
09-28
13:28Elkezdődött a KARC40 nemzetközi utánpótlás rögbitorna -
09-23
11:45Közel száz kisgyermeket fogad a megújult nyárlőrinci óvoda -
09-22
20:4325 éves a Kecskemét-Aomori Baráti Kör -
09-22
12:19Gereben Lívia megkapja a harmadik kemoterápiás kezelést, majd következik a csontvelő transzplantáció -
09-09
15:07Elkezdődött a Széchenyiváros ünnepe -
05-20
18:23Közösségek hete - Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal Találkozójának beszámolója -
02-08
17:19Daniel SPEER Brass Quintet a Rákócziban -
10-18
06:00A siker az embereken múlik - 70 éves az Univer
Hirdetés