Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2024. Május 9. Csütörtök  Gergely

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

A kivizsgálástól a műtétig - Komplex ellátás a Járomi Medical Orvosi Magánrendelőben

PROMÓCIÓ

2022.11.28. 12:00

2021-ben nyitotta meg kapuját a Vacsi közben a Járomi Medical, melynek fő profilja az urológia, mely mellett az ultrahang, a sebészet, a proktológia, az aneszteziológia és a neurológiai rendelés is megtalálható a magánrendelőben. Jelenleg hat orvossal látják el a pácienseiket. Járomi Péter főorvos, a Járomi Medical tulajdonosa azt a célt tűzte ki, hogy komplex ellátásban részesíti a betegeket, ezért több szakterület dolgozik együtt annak érdekében, hogy a páciensek a legmegfelelőbb és leggyorsabb szolgáltatást kapják, a kivizsgálástól, a műtéten keresztül, az utógondozásig. 

Dr. Járomi Péter főorvos magas szakmai színvonalú betegellátását már 2009 óta megtapasztalhatták az urológiai problémákkal küzdő betegek a Menta Patika épületében. A főorvos kitűzött célja azonban mindig az volt, hogy ne csak egy magánrendelés kereteiben tudja ellátni a betegeit, hanem egy kiváló szakmai team együttműködésével, akikkel már komplex képet alkothatnak a betegekről. Így született meg 2021-ben a Járomi Medical magánrendelő a Vacsi közben, ahol a legmagasabb színvonalat nyújtják a páciensek részére.

Nem szükségszerű, hogy mindenkit én lássak el, hanem az, hogy a beteg a lehető legjobb helyre kerüljön és minél hamarabb megtudjuk, hogy milyen betegség áll a tünetei hátterében, majd utána úgy alakítsuk az útját, ahogy a lehető legjobb és az ellátás szempontjából a leghatékonyabb legyen a számára. Ha a betegeinkről teljes képet látunk és a szakterületek összehangolva tudják egymás munkáját segíteni, a páciens időt nyer, és több esélyt kap a gyógyulásra! Mi abban vagyunk erősek, hogy a betegeinket a kivizsgálástól, az ellátáson keresztül, a műtétig végig tudjuk vinni – tájékoztatott Dr. Járomi Péter főorvos, a Járomi Medical tulajdonosa.

A Járomi Medical magánrendelésen az urológiai szakrendelés köré számos szolgáltatás szerveződött, úgymint ultrahang, sebészet, proktológia, neurológia és az aneszteziológia.  A szakorvosok mind magas színvonalú, a szakmai irányelveknek megfelelő legfrissebb tudással rendelkeznek és ennek érdekében folyamatosan járnak továbbképzésekre is.



Dr. Járomi Péter PhD, urológus főorvos

1976. november 7-én születtem Kecskeméten, három gyermekem van. 1995-ben a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségiztem, majd tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen folytattam és 2002-ben általános orvosi diplomát szereztem. Orvosi pályámat a Kecskeméti Megyei Kórházban kezdtem. 2009-ben urológiából szakvizsgát tettem, illetve megszereztem az Európai Urológus Társaság követelményeinek megfelelő képesítést. 2020-ban a Szegedi Tudományegyetem Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskolában PhD fokozatot szereztem. Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaságnak és az Európai Urológus Társaságnak. Jelenleg a Járomi Medical Orvosi Rendelőt vezetem,  illetve Kecskeméten, Lajosmizsén és Kiskunfélegyházán urológiai magánrendelést végzek. Szükség esetén műtéti ellátást a Kisteleki Nappali Kórházban, Budapesten a Duna Medical Centerben és  a Rózsakert Medical Centerben végzem, továbbá ez év végétől már a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikáján is.
Károl Anett irodavezető/adminisztrációs munkatárs

Tanító- és óvodapedagógus, valamint mentálhigiénés szakember végzettséggel rendelkezem, 15 évet dolgoztam gyermekvédelmi szakterületen a közigazgatásban. 2018. novemberében csatlakoztam a Járomi Medical csapatához, az irodai háttérmunka mellett a telefonos előjegyzést vezetem.
                                 Dr. Juhász Anett urológus szakorvos

1988.08.21-én születtem, a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségiztem. Egyetemi tanulmányaimat 2014-ben fejeztem be a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Munkásságomat Kecskemét Megyei Kórház Urológiai Osztályán kezdtem, ahol a mai napig is dolgozok, jelenleg már szakorvosként. Tagja vagyok a Magyar- , valamint az Európai Urológus Társaságnak is. Rendszeresen járok mind hazai, mind pedig nemzetközi továbbképzésre, kongresszusra. Az urológia szinte minden részével foglalkozom, azonban fő érdeklődési területem a húgyúti kövek és az urológiai daganatok komplex kezelése, azok műtéti megoldása. Mindig a friss irányelveket és kutatásokat alapul véve igyekszem a kezelési módokat meghatározni személyre szabottan.
                                 Dr. Nyiri Sándor urológus szakorvos

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, az egyetemi évek alatt tudományos munkát végeztem a Sebészeti Műtéttani Intézetben. Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Urológiai Osztályán kezdtem orvosi pályámat, ahol jelenleg is dolgozom. 2020-ban az Európiai Urológus Társaságnál kiváló minősítéssel urológiai szakvizsgát tettem. A Magyar Urológus Társaságnak és az Európai Urológus Társaságnak is tagja vagyok. Rendszeresen veszek részt kongresszusokon, szakmai továbbképzéseken. Szakmai tevékenység: urológiai szűrővizsgálatok; uro-onkológiai betegségek, húgyúti kövességek, húgyúti fertőzések, vizelési- és merevedési panaszok diagnózisa, kezelés, utánkövetése.

SEBÉSZET

Nem egyértelmű sokszor a betegek részére, hogy a panaszukkal milyen szakrendeléshez forduljanak. A sebészetben és az urológiában időről-időre találkoznak ilyen határterületi problémákkal. Vannak esetek, mikor a beteg nem tudja elsőre eldönteni, hogy urológiai vagy sebészeti betegséggel áll szemben. Leggyakoribb ilyen eset az aranyér. Az urológus a végbélen keresztül vizsgálja a prosztatát, ezért sokan azt gondolják, hogy az aranyér urológiai probléma. Az alapkezelést el tudja mondani az urológus is, de ha már tükrözni kell vagy szükség van egyéb beavatkozásra, azt a sebész/proktológus tudja elvégezni. Ezért integrálta be a Járomi Medical a sebészetet is a szolgáltatásai közé, hogy még teljesebben tudják kiszolgálni a betegeiket. Emellett gyakran jelentkeznek a páciensek végbélrepedéssel, sérvvel, daganatos megbetegedésekkel és epebetegséggel a Járomi Medical sebészeti magánrendelésein. 

 
Dr. Szabadkai Gábor sebész adjunktus, proktológia, sebészet
 
1977.május 4-én születtem Sárbogárdon, három gyermekem van. 1996-ben Sárbogárdon a Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskolában érettségiztem, majd tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen folytattam és 2002-ben általános orvosi diplomát szereztem. Orvosi pályámat a Kiskunfélegyházi Városi Kórházban kezdtem. 2003-tól dolgozom a Kecskeméti Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályán. 2009-ben sebészetből szakvizsgát tettem. Tagja vagyok a Magyar Sebészeti Társaságnak. Jelenleg is a Kecskeméti Megyei Kórház Sebészeti Osztályán, illetve a Tiszakécskei Városi Rendelő Sebészeti Szakrendelésén dolgozom sebész adjunktusként.

ULTRAHANG

A magánrendelésen Dr. Katona Viktória szakorvos végzi az ultrahang vizsgálatokat az alábbi régiókról: pajzsmirigy, lágyrészek, komplex hasi, kismedencei, nyaki erek és végtagok ereinek, ill. urológiai szervek (here, pénisz).

Dr. Katona Viktória ultrahang szakorvos

1978. november 16-án születtem Budapesten. 1997-ben érettségiztem a Katona József Gimnáziumban Kecskeméten, majd a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytattam tanulmányaimat, ahol 2004-ben diplomáztam. 2004-2016-ig a Bács-Kiskun Megyei Kórház Radiológia Osztályán dolgoztam, 2009-ben radiológiából szakvizsgát tettem. Jelenleg a Lajosmizsei és Füzes Utcai Egészségházban dolgozom radiológus szakorvosként. Tagja vagyok a Magyar és Európai Radiológusok Társaságának, valamint a Magyar Neuroradiológiai Társaságnak. Rendszeresen veszek részt kongresszusokon, szakmai továbbképzéseken.

ANESZTEZIOLÓGIA

Az aneszteziológus célja, hogy előkészítse a betegeket a műtétekre. Ez a páciensek biztonságát szolgálja és lerövidíti a kórházi tartózkodás idejét is. A Járomi Medicalban Dr. Bokros Fanni aneszteziológus feladatai közé tartozik, hogy az operáló intézetbe való befekvést megelőzően megtörténjen a műtéti előkészítés. Az altatóorvos speciális kérdéseket tesz fel a megelőző, illetve fennálló betegségekkel kapcsolatban, kitér a gyógyszerszedésre, korábbi műtétekre és minden olyan kórképre, melyek altatásra, érzéstelenítésre vonatkoznak. Ezek alapján dönthető el, hogy milyen kiegészítő vizsgálatokra van szükség a műtétet megelőzően. Kiértékeli az elkészült vizsgálati leleteket, szakorvosi véleményeket. Tanácsot ad, hogy esetleges eddigi gyógyszereit szedje-e a műtéti beavatkozás előtt, szükséges-e ezeken változtatás vagy kiegészíteni őket. Véleményezi, hogy milyen módon altatható ill. érzésteleníthető a beteg. A páciensek általában félnek az altatástól, érzéstelenítéstől, de magától a fájdalomtól is. Ez a szorongás természetes velejárója egy műtéti előkészítésnek. Oldása nemcsak a betegnek, de a kezelő személyzetnek is fontos az ellátás sikere érdekében. A Járomi Medical aneszteziológiai rendelésein a páciensek részletesen tájékoztatást kapnak a műtéti érzéstelenítésről és választ kapnak minden felmerülő kérdésükre. A cél, hogy a műtét előtti feszültséget a lehető legteljesebben oldják!

Dr. Bokros Fanni aneszteziológiai magánrendelés

2016-ban szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim alatt tudományos tevékenységet a szegedi Neurológiai Klinikán végeztem. 2016 szeptemberében kezdtem dolgozni a Bács Kiskun Megyei Kórházban Kecskeméten, mint aneszteziológus és intenzív terápiás rezidens. 2019-ben orvos-közgazdász diplomát szereztem a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. 2021 novemberében kiváló eredménnyel szakvizsgát tettem és főállásban azóta is Bács-Kiskun Megyei kórházban dolgozom, mint aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos.

Neurológia – Elektrofiziológiai (ENG és EMG) vizsgálatok – Elsőként a kecskeméti magánellátásban

A neurológiai rendelést Dr. Füle Kálmán neurológus főorvos látja el. Az alapvizsgálatokon kívül végez nyaki ultrahang vizsgálatot és elektrofiziológiai (ENG-EMG) vizsgálatokat, melyek a különféle típusú idegkárosodások diagnózisát teszi lehetővé. Ilyenek az alagút syndromák, polyneuropathiák, idegsérülések, motoneuron betegségek, izombetegségek, illetve egyéb perifériás idegrendszeri betegségek. Ezeket a vizsgálatokat rövid határidővel vállalja a magánrendelésen, melyeket Kecskeméten elsőként a Járomi Medical vezetett be.

Dr. Füle Kálmán főorvos, felnőtt neurológia

2002-ben a Szegedi Tudományegyetemen szereztem általános orvosi diplomát. 2008-ban szakvizsgáztam neurológiából, 2014-ben licensz vizsgát tettem neuroszonológiából, majd 2015- ben vaszkuláris neurológiából. 2002 óta dolgozom a Bács- Kiskun Megyei Oktatókórház Neurológiai Osztályán ahol részt veszek az fekvőbeteg és a járóbeteg ellátásban is. Az általános neurológián belül fő érdeklődési területem az epilepsziás betegek kezelése, gondozása valamint a perifériás idegrendszeri betegségek kivizsgálása, kezelése. A diagnosztikában is részt veszek, nyaki erek ultrahangos vizsgálatát, idegvezetéses vizsgálatokat (ENG), tűelektródás izomvizsgálatot (EMG), valamint EEG regisztrátumok értékelését végzem. 2013-ban adjunktusi, 2018-ban főorvosi kinevezésben részesültem. Tagja vagyok a Magyar Epilepszia Ligának, valamint a Magyar Klinikai Neurofiziológiai társaságnak. Sok éve dolgozom magánellátásban is, ahol a neurológia csaknem minden területével foglalkozok, 16 év feletti paciensek vizsgálatát, kezelését végzem.

CT, MRI vizsgálat leszervezése

A Járomi Medical magánrendelő nem csak több szakterület összehangolt munkájával várja a betegeket, hanem olyan kiegészítő vizsgálatokat is leszervez, mint a vérvétel vagy CT és MRI. Ezzel elkerülhető a hosszú, akár több hónapos várólista és a jó szervezésnek köszönhetően akár egy hét alatt is elérhetővé válik egy lelet, amelyet olyan szakemberek értékelnek, akik a radiológián belül is azzal a külön érintett területtel foglalkoznak intenzívebben.

Ez nagy jelentőségű egy vese-, vagy egy prosztatadaganat gyanú esetében, amikor meg akarjuk nézni, hogy honnan vegyünk mintát. Ilyenkor nem mindegy, hogy két hét múlva már el tudjuk végezni a beavatkozást vagy két hónap múlva érkezik meg a képalkotó vizsgálat eredménye. Fontos, hogy ne veszítsünk időt, hogy jó ütemben történjen a betegek kivizsgálása. Amennyiben műtétre van szükség, mi leszervezzük az általunk leszerződött magas színvonalat nyújtó intézményekben a műtéteket is, ahol szakosodott személyzet látja el a pácienseket – tudtuk meg a főorvostól. 

Műtétek

A Járomi Medical négy kórházban is elvégzi a magánbetegei műtéti beavatkozásait. A Kisteleki Nappali Kórházban, a budapesti Duna Medical Centerben és a Rózsakert Medical Centerben és ez év végétől már a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikáján is. Ezekben az intézményekben speciális urológiai osztály működik, így a betegbiztonság még magasabb szintű, hisz az esetleg fellépő szövődményekre azonnali, hatékony ellátással tudnak reagálni.

Ambuláns beavatkozások

A magánrendelésen kisebb beavatkozásokat is el tudnak végezni a szakorvosok urológia vagy sebész proktológia tekintetében: aranyér gyűrűzése, végbélbetegségek, fisszúrák ellátása helyi érzéstelenítéssel.

Termékenységi vizsgálatok

A magánrendelésen elérhető a termékenységi vizsgálat is, melynek részét képezi a fizikális vizsgálat, illetve a spermavizsgálat. Amennyiben eltérést találnak, úgy a megfelelő andrológia szakrendelés irányába tudják a betegeket irányítani, hogy ne veszítsenek időt, hiszen bizonyos életkor felett fontos az időfaktor.

Gyermek urológia

A Járomi Medicalban gyermekkori urológiai betegségek szűrését és kezelését is végzik. Gyakori panasz a fitymaszűkület, a fityma letapadása, a gyulladásos betegségek és a hereleszállási zavarok. Amennyiben szükséges, úgy a műtéteket is el tudják végezni, ill. a speciális műtétekre a legjobb ellátóhelyekre irányítják a gyermekeket. 

Növényi kivonatok

Az urológia sok hatékony növényi kivonatot és étrendkiegészítőt használ. A magánrendelésen a szakorvosok olyan termékeket javasolnak, amelyeket a szakmai irányelvek támogatnak és személyes tapasztalatuk is van róluk, mert jól működnek mellékhatások nélkül a betegeknél. Ezek a termékek közvetlen a magánrendelésen is elérhetőek. 

A legfontosabb termékek a prosztatagyulladásra való növényi kivonatok, a húgyúti fertőzésre, a vesekövességre vagy a fájdalmas hólyag szindrómára, illetve a termékenységet befolyásoló olyan étrendkiegészítők, amelyek a spermiumok képződését, mozgását tudják javítani. Ezek mind elérhetőek a magánrendelésen.

 

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Fájdalmas hólyag szindróma (IC) komplex kezelése Bács-Kiskun megyében csak itt

Bács-Kiskun megyében a Járomi Medical az ellátóközpontja a fájdalmas hólyagszindrómának (IC). A javarészt nőket érintő probléma kezelésére gyógyszeres és hólyaginstillációs terápiát alkalmaznak, valamint javasolt a speciális IC diéta és az étrendkiegészítők használata is. 

Ez a hármas kezelés, amivel nagyon jól tudjuk csökkenteni a panaszokat. Ennek a betegségnek a zöme hosszú idő után kerül felismerésre, mivel tünetei nagyon hasonlítanak a felfázásra, húgyúti fertőzésre és ez irányban kezelik a betegeket. Egyes esetekben olyan súlyossá tud válni, hogy a beteg kilátástalannak gondolja helyzetét, mely akár pszichés zavarokhoz is vezethet. Jelenleg Magyarországon mintegy 20.000 ilyen beteg van és csupán néhány százalékuk kerül felismerésre. A Járomi Medicalban felvállaltuk ezt a nehéz beteganyagot, és megoldjuk a pácienseink problémáját. – tette hozzá a tulajdonos főorvos.

Vizelettartási problémák

Sürgető jellegű vizelettartási nehézségeket is kezelnek magánellátásban fizikoterápiás módszerrel, idegstimulációval (neuromodulációval). Ez is a magánrendelés sajátja, mely állami ellátásban nem elérhető.

KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOK

A Járomi Medical a kiegészítő vizsgálatokat is leszervezi betegeinek, akiknek így nem kell keresgélniük, hogy hová menjenek ultrahangra, vagy hol csináltassák meg a laborvizsgálatot. Magánlabor partnerük akár a betegek otthonában vagy munkahelyén is leveszi a vért, majd az eredményeket emailben elküldik, illetve felteszik az EESZT-be.

Labor:

Számos laborvizsgálati anyagot a magánrendelésen keresztül juttatnak el a megfelelő laborba, úgymint különféle tenyésztések (vizelet, húgycső, széklet, hüvelyváladék, ejakulátum), székletvér kimutatása, tumormarkerek (béltumor és hasnyálmirigy daganat).

E-konzultáció:

Azok számára is elérhető a magánrendelés szolgáltatása, akik nem tudnak személyesen megjelenni. Az emailben átküldött eredmények alapján a szakorvosoktól kérhető másodvélemény.

E-recept írás:

Akik már jártak a Járomi Medicalban és még nem jött el az éves szűrésük ideje, de a magánrendelés által javasolt gyógyszerre lenne szükségük, ezeket már e-recept formájában is biztosítjuk számukra. Így nem szakad meg a folyamatos ellátás még akkor sem, ha a páciens nem tud személyesen elmenni a magánrendelésre.

Eszközpark

A magánrendelés folyamatosan fejleszti az eszközparkját. Az idén vásároltak a hólyagtükrözéshez egy jó képminőséget adó digitális készüléket, melynek segítségével a vizsgálatról készült videót már emailben is el tudják küldeni, valamint nemrégiben került beszerzésre a kecskeméti magánellátásban elsőként egy új ENG-EMG vizsgálatokat végzését lehetővé tevő készülék.

Járomi Medical Orvosi Magánrendelő  Kecskemét, Talfája köz 58/2.

Járomi Medical Orvosi Magánrendelő
6000, Kecskemét, Talfája köz 58/2.

bejelentkezés: 30/903-2595

www.orvoskecskemet.hu

Dr. Járomi Péter PhD, urológus főorvos rendelései:

  1. Járomi Medical Orvosi Magánrendelő – Kecskemét
  2. Lajosmizse Egészségház: urológia (keddi napokon 13-18 óráig), ultrahang (hétfői napokon 16-19 óráig)
  3. Kiskunfélegyháza Egészségközpont: urológia (szerdai napokon 08-12 óráig)

Rendelési idők:

Urológia
Dr. Járomi Péter: Hétfő : 09:00-12:00 és délután 13:30-18:30    Péntek: 08-17 óra között

Dr. Juhász Anett:  Csütörtök 16-20 óra között

Dr. Nyíri Sándor: Kedd 16-20 óra között

Ultrahang

Dr. Katona Viktória:  Kedd és Csütörtök 8-11 óra

Sebészet

Dr. Szabadkai Gábor sebész Adjunktus, rendelési idő: Szerda 16:00-20:00 óra.

Aneszteziológia

Dr. Bokros Fanni: Csütörtök 16-18 óra között

  Neurológia

Dr. Füle Kálmán: Szerda 09-15 óra között

 

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepváró teadélutánt rendeztek ma a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művés...

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Nyolc csomaguatomatát fognak kihelyezni a következő 1-2 héten belül Kecskeméten. Ezt Szemereyné P...

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Hosszas vita bontakozott ki a mai közgyűlésen Kecskemét 2023-as költségvetéséről. A kormánypárti ...

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Nagyobb hatékonyságú ivóvízvezetéket kap Kecskemét és Ballószög. A mai közgyűlésen megszavazták a...

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta egészségügyi okokból lemondta a szombat délutánra a megyei könyvt...

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Két héttel ezelőtt éppen a Messzi István Sportcsarnokban szerezte meg első győzelmét a bajnokságb...

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

„Az esztendő végének közeledtével, advent idején nekünk is számvetést kell készítenünk a mö...

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

„A város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyú...

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

A naptári esztendő utolsó hazai megmérettetésére készülnek a hírös harcosok. Ezúttal a tabella há...

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Malom Központ és a Hírös Cédrus Egyesület jóvoltából...

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részek...

Terelés az M5-ösön

Terelés az M5-ösön

Védőkorlát javítás valamint útépítési munkák miatt vannak forgalomkorlátozások térségünkben. Az Ú...

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült a speciális kerekes kocsi Estike, a gerincsérült kutyus számára. A Menhely az Állatokér...

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ami nem mindenki számára lehet boldog és gondtalan, hisze...

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, egy percben.

Petőfi értelmezések a 21. században

Petőfi értelmezések a 21. században

Legendahántás, Petőfi és Arany barátsága egy kicsit másképpen, címmel tartottak előadást kedden e...

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Bűncselekmények áldozatai számára indított gyűjtést a Kecskeméti Médiacentrum. Az Áldozatsegítő K...

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Sorrendben az 50. első díjukat vehette át az Aurin Leánykar néhány napja Krakkóban, az ...

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe emelke...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

  • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
  • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
  • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

  • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
  • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
  • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
  • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
  • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
  • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
  • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

  • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
  • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies