Bronzérmes lett a Barack Thermal Hotel & Spa séfje, Kocsis Zoltán és csapata Luxemburgban
2018.12.10. 11:35
Idén hetedik alkalommal rendezték meg a világ egyik legnagyobb kulináris versenyét, a Villeroy & Boch Culinary World Cupot. Az eseményre több mit 70 ország 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. Kocsis Zoltán, a Barack Thermal Hotel & Spa séfje és csapata pedig ebben a rendkívül erős mezőnyben lett bronzérmes.
A kezdetek óta vezeti a szálloda konyháját Kocsis Zoltán, akinek több mint három évtizede a főzés a mindene. A komplexum konyhája az egyik meghatározó vonzereje a hotelnak, a vendégek kedvelik a házias, ínycsiklandó ételeket. Vannak fogások, amik örök kedvencek és évek óta szerepelnek az étlapon: ilyen az újragondolt „Barackos Somlói” vagy a megunhatatlan alföldi töltött káposzta.
Idén hetedik alkalommal november 24-től 28-ig rendezték meg a világ egyik legnagyobb kulináris versenyét a Villeroy & Boch Culinary World Cupot. Az eseményre több mit 70 ország 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. A rendezvényen a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának, egy szigorúan meghatározott szempontrendszer alapján határozzák meg azt, hogy ki milyen minősítést ér el.
Egy olyan alapanyagra esett Zoltán választása, amit más nem mert bevállalni – a marhagyomrot, a pacalt - és ezt a merész választást értékelték leginkább a pontozásnál a bírák.
A Barack Thermal Hotel & Spa séfjében másfél éve merült fel a gondolat – egy kollégája inspirálta, aki akkor egy szakácsolimpián vett részt -, hogy jó lenne megméretni magát egy rangosabb eseményen. A munkatársak, a szakmában a barátok és a szálloda tulajdonosai is maximálisan támogatták a verseny ötletét, mindenki egy emberként segített a háttérben. A legnagyobb kihívást a felkészülés jelentette, hiszen szellemileg és fizikailag is kimerítő az ilyen alkotó-főzés, ami az utolsó két hétben napi 8-10 órát vett igénybe.
A versenyző összerakja a menüt és kipróbálja az ideális elkészítési módot, és lepróbálja tucatszor az ételeket. Ezen kívül meg kell álmodni az elrendezést és azt, hogy milyen dekoráció illik a menüsorhoz. A sütés-főzés mellett figyelembe kellett venni azt, hogy extrém körülmények között – huzatban, neonfényben, hőmérsékletingadozásban – 15 órát lesz kiállítva a kompozíció.
[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]
Mindenesetre megérte a több hónapos felkészülés, és a 4 napos kiutazás az összes nehézséggel, hiszen rengeteg gratuláció érkezik - nemcsak kollegáktól, de az étterem új és visszatérő vendégeitől is. Zoltán célja volt a versennyel, hogy bebizonyítsa önmagának, hogy meg tud újulni több év után is a szakterületén. Mindemellett fontos volt, hogy fiatal kollegáit inspirálja és motiválja a főzés szeretetére és a gasztronómia iránti elkötelezettségére.
Kocsis Zoltán bronzérmes Word Cup menüsora:
Finger–food: töltött marhagyomor dijoni mártással, gőzölt fogasfilé chilis uborkával, sütőtökös csirkerolád édesburgonya mártással, fürjtojás sárgával töltött libamáj bonbon wasabi szósszal
Hideg előétel: trikolor halsalátával
Leves: tengeri halleves sáfrányos bundás haltejjel
Meleg előétel: töltött fürj sült zöldségekkel és túrógombóccal
Főétel: pisztáciába burkolt őzgerinc puliszkával, párolt gyökérzöldségekkel és gabona rizottóval
Desszert: málna tükör töltött ostya citrom mousse
percről percre
-
12-08
20:55Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában -
12-08
20:10Folyamatos a Széktói Stadion modernizációja -
12-08
19:06Esti gyors - A nap hírei 1 percben -
12-08
18:43Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere -
12-08
18:39Újabb áldozatot követelt a lakástűz -
12-08
17:56Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről -
12-08
16:36Kamion ütközött vonattal Kunszentmárton határában -
12-08
16:11Christian Wolff: a Mercedes-gyár munkatársai megérdemlik a magas szintű bérfejlesztést -
12-08
16:03Zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál -
12-08
15:20Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése -
12-08
14:4745 millió eurós beruházást valósít meg a Nissin Foods Kecskeméten -
12-08
14:131000 forintba kerül majd a havi diákbérlet Kecskeméten -
12-08
13:44Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban -
12-08
12:58Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE -
12-08
12:49A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt
fő híreink
-
01-05
16:34Kertitraktor és vonat ütközött -
12-16
08:26Küldöttgyűlés, mesterlevelek és az idei TOP 100 kiadvány a Gazdasági Ablakban -
10-20
14:42Dobogós Kecskemét a donorjelentő kórházak között -
10-02
19:28Százötödik születésnapján köszöntötték Terike nénit -
10-02
11:02Újabb egy évre Finta Zita az egyetem kancellárja -
09-28
16:55Több százan vettek részt a Hosszú utcai ovi Mihály napi vásárán -
09-28
14:24Már az első órában több mint 300 futó a 24 órás futáson -
09-28
13:28Elkezdődött a KARC40 nemzetközi utánpótlás rögbitorna -
09-23
11:45Közel száz kisgyermeket fogad a megújult nyárlőrinci óvoda -
09-22
20:4325 éves a Kecskemét-Aomori Baráti Kör -
09-22
12:19Gereben Lívia megkapja a harmadik kemoterápiás kezelést, majd következik a csontvelő transzplantáció -
09-09
15:07Elkezdődött a Széchenyiváros ünnepe -
05-20
18:23Közösségek hete - Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal Találkozójának beszámolója -
02-08
17:19Daniel SPEER Brass Quintet a Rákócziban -
10-18
06:00A siker az embereken múlik - 70 éves az Univer
Hirdetés