Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2024. Július 3. Szerda  Kornél

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Bemutatkoznak a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda munkatársai!

PROMÓCIÓ

2021.04.27. 15:18

Az EFI csapatát színes, sokoldalú személyiségek alkotják, akik munkájuk során szorosan együttműködnek egymással. A  kollektíva tagjainak bemutatkozóin keresztül új perspektívából nyerhetünk betekintést az iroda mindennapjaiba.

Az EFI legfontosabb ismérve az együttműködés és a közös gondolkodás. Együtt találjuk ki, hogy milyen klubfoglalkozást, vagy előadássorozatot indítsunk, közösen ötletelünk azon, hogy milyen témákat vigyünk az óvodákba és iskolákba, vagy hogy milyen országos kezdeményezésekhez csatlakozzunk. Az egészségfejlesztés egy sokoldalú, kreatív tevékenység, ezért nélkülözhetetlen a különböző területeken dolgozó munkatársak összehangolt munkája. Megkértük munkatársainkat, hogy néhány szóban mutassák be magukat, foglalják össze milyen feladataik vannak, hol találkozhatnak velük az emberek, és mit szeretnek leginkább a munkájukban.

Dr. Bagi Anett
Kezdetektől (2018) irodavezetőként erősítem az EFI csapatát. Általános orvos, orvos-közgazdász végzettséggel rendelkezem. Részt vettem az iroda kialakításában és a munkatársak kiválasztásában. Feladatom az EFI szakmai terve alapján egészségfejlesztő programok, szemléletformáló, életmódváltó klubok szervezése és a kollégák irányítása. A munkámhoz tartozik a kapcsolattartás egészségfejlesztéssel érintett szolgáltatókkal, intézményekkel, szervezetekkel és a döntéshozókkal.  Kiemelt célunk a lakosság egészségi állapotának javítása, fejlesztése, amelynek egyik lehetséges útja a megelőzés egyéni és közösségi szinten. Ez nagy kihívás, amelynek eredménye hosszú távon, évek múlva lesz csak igazán érzékelhető. Orvosként tudom, milyen jelentős érték az egészség, ezért örülök, hogy részt vehetek ebben a munkában. Szerencsére a lakosság nyitott a programjainkra. Számtalan pozitív visszajelzést kaptunk, amelyek motiválnak és mutatják, hogy érdemes egészségfejlesztéssel foglalkozni. Az EFI csapata képzett és kreatív, az évek alatt jól összekovácsolódtunk, így könnyebb volt alkalmazkodni a járvány miatt megváltozott lehetőségekhez is. Számos tervünk van, amit szeretnénk közösen megvalósítani, hogy a lakosság egyre jobban érezze magát és figyeljen az egészségére.


Dr. Móczár Csaba

Az EFI-t létrehozó pályázat megírásában való aktív részvétellel kezdődött a munkám. Ezt követően mint szakmai vezető, az iroda kialakítását, a munka elindítását irányítottam. A mai napig szakmai vezetőként leginkább az iroda szakmai stratégiájának kialakításában, a kisebb részben a napi tevékenységben veszek részt.

Galambos Csilla
Kezdetek óta tevékenyen részt veszek az EFI munkájában. Mentálhigiénés vezetőként fő feladataim közé tartozik a lelki egészségfejlesztéssel kapcsolatos programok kidolgozása, megvalósítása különböző színtereken. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen az egészségmegőrzés jegyében változatos, színes programokat valósítunk meg, melynek köszönhetően számos eseményen találkozhatok a lakossággal. Az Alzheimer Café házigazdájaként bölcsődékben, óvodákban és iskolákban tartok mentálhigiénés foglalkozásokat, egyéni és csoportos mentálhigiénés üléseket vezetek, részt veszek népegészségügyi szűrőprogramokon és a Margaréta Otthon előadásain, ezenkívül jelen vagyok az online térben is. Örömmel tölt el, hogy a munkám során lehetőségem van „a legkisebbektől a legnagyobbakig” minden korosztály számára segítséget nyújtani. Ez folyamatos tanulást kíván tőlem, és nap mint nap kihívás elé állít, de szívesen veszem az akadályokat. Fontos számomra a szakmai fejlődés lehetősége, amelyet az EFI biztosít számunkra; továbbképzéseken, szakmai konferenciákon vehetünk részt. Szeretem a munkámat; a színes kreatív feladatokat, a különböző emberekkel való találkozást, úgy érzem, most jó helyen vagyok.


Oláh Annamária
Az önkormányzati pályázat indulása óta a csapat tagja vagyok, részt vettem a toborozásban is. A helyes kézmosást oktatom a bölcsődés és általános iskolás gyermekek részére és játékos lábtorna foglalkozást tartok lúdtalp megelőzés céljából. Fő területem a dohányzás megelőző program bemutatása – a Ciki a cigi program keretében – általános és középiskolai színtéren.Az egészségfejlesztő órák alkalmával komfortzónámból kilépve bekerülhettem iskolai közösségekbe, ahol megtapasztaltam a különböző korosztályok együttműködését. Érdekes élmény volt az alsó tagozatos diákok lelkesedése, kíváncsisága, családi tapasztalataik megosztása, jó volt látni, ahogy a kritikus kamaszok az oktató program hatására megnyíltak, kommunikatívak lettek és elgondolkodtak a hallottakról. Túrákat is szervezek járási szinten, melynek célja a Kiskunsági Nemzeti Park növény- és állatvilágának felfedezése, – most a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel kisebb létszámmal. Részt veszek népegészségügyi szűréseken, és újraélesztést is oktatok felnőttek részére. A programokon résztvevők maguk is fontosnak tartják egészségük megőrzését. 70-80 éves koromban én is szeretnék olyan lelkes, lendületes, haladó gondolkodású lenni, mint azok az idősek, akikkel kapcsolatba kerültem. Lassan 30 éve az egészségügyben dolgozom, szívügyem az egészség–, és betegségmegelőzés, örülök, hogy a bölcsődés korú gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek átadhatjuk az üzenetünket. Szerencsésnek érzem magam egy olyan közösség tagjaként, ahol olyan programokkal képviseltethetem magam, amely izgalmas, és színes, ugyanakkor komoly témákat érint. 

Hirdetés

Anitics Istvánné Icu
Közel harminc éve dolgozom a műkertvárosban, ahol területi és csoportvezető védőnő vagyok. Az EFI-vel való kapcsolatomat Oláh Annamária ápolási igazgatónak köszönhetem. Ő hívta fel a figyelmemet a másoddiplomám miatt a mentálhigiénikus állásra. Az EFI indulása után pár nappal csatlakoztam, és négy órában dolgozom itt. Részt veszek az időskort érintő előadások és a várandóssággal kapcsolatos témakörök feldolgozásában. „Tiszta a kezem” programmal bölcsődében, óvodában, iskolában tartottam foglalkozásokat. Munkahelyeken szervezett népegészségügyi szűréseken és mentálhigiénés beszélgetésekben veszek részt. Az EFI csapat szuper, tiszteljük egymást, hiszünk a kollégák szakmai tudásában, segítjük egymást. Vezetőink elkötelezettek, jó kommunikációs készséggel rendelkeznek. A hangulat baráti, közvetlen. A munka sokszínű, több színhelyen, több korosztállyal foglalkozunk. Tetszik, hogy nemcsak elméleti tudást, információt adunk át, hanem van a programoknak gyakorlati oldala is.

Braunitzer Ferencné Zsóka
Az iroda megnyitása óta az EFI tagja vagyok. Dietetikus munkatársként dolgozom a mindennapokban, fő feladatom az egészséges táplálkozás és betegségekkel kapcsolatos tanácsok ismertetése. Bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, gimnáziumokban, kollégiumokban tartok előadásokat az egészséges táplálkozásról az Okostányér alapján. Népegészségügyi szűrőprogramokon veszek részt lakossági és munkahelyi színtéren, a tevékenységem az egyéni diétás tanácsadás a szűrővizsgálati eredmények alapján (fogyókúra, cukorbetegség, allergia, magas vérnyomás, érrendszeri és emésztőrendszeri megbetegedések esetén). Rendszeresen tartok előadásokat táplálkozással kapcsolatos témakörökben a Diabétesz, Fogyókúrás és a Szülésfelkészítő Klub keretein belül, valamint az Idősek Otthonában és Napközijében. A kialakult járványhelyzet miatt az online térben is tartok előadásokat a cukorbetegségről, valamint a különböző betegségek dietoterápiájáról. Dietetikus pályafutásom kezdete 1967-re nyúlik vissza. A megyei kórházban 40 évet dolgoztam, ahol 25 évig vezető dietetikus voltam. Az elmúlt évek elméleti és gyakorlati tudását tudom átadni az érdeklődőknek. A munkám során megélhetem a szabadságot, a rugalmasságot és a kreativitást. Jól érzem magam a csapatban, mert a munkatársak képzettek, segítőkészek, kreatívak és vidámak. Öröm egy jóindulatú, pozitív beállítottságú csapatban dolgozni.

Baánné Steinmetz Éva
2018 őszén csatlakoztam az irodához mentálhigiénés munkatársként, egészségügyi és szociális végzettséggel, munkatapasztalattal. Induláskor elsősorban adminisztrációs feladatokat láttam el. A későbbiekben színtérprogramokba, prevenciós szűrésekbe kapcsolódtam be. 2019-ben óvodapedagógusként diplomáztam, a megszerzett tudásomat örömmel használtam bölcsődei, óvodai egészségmegőrző programokon. Az általános iskolás korosztálynak mentálhigiénés foglalkozásokat tartottam. A szenior korosztályból is sok kedves embert ismertem meg a népszerű örömtánc klubunkból. Feltölt, hogy olyan programnak lehetek segítője, amelyben ennyi mosolygós résztvevőt látok. Az EFI-nél dolgozni változatos és kreatív. A programokat a kiadott irányvonalak mentén, saját elképzeléseink szerint valósíthatjuk meg. A járványügyi korlátozások miatt kialakult helyzet gyors alkalmazkodást kívánt meg tőlünk. Így alakult, hogy kipróbálhattam magam operatőrként, szerkesztőként is. Hálás feladat olyan munkát végezni, amelynek fő feladata a gyermekek és felnőttek egészségének védelme. Szeretem a munkám sokoldalúságát és a csapatot.

Némethné Herczeg Helga
A pszichológia mesterképzés végéhez közeledve egyre jobban kezdett érdekelni az egészségpszichológia területe, ekkor döntöttem úgy, hogy jelentkezek az EFI-hez. Ahol 2020. júliusától kezdtem meg a munkát. Alapvetően mentálhigiénés, és pszichológiai tevékenységeket folytatok, de időről-időre lehetőségem nyílik más területeken is kipróbálni magamat.  Részt veszek az EFI által szervezett egészségügyi szűréseken, a Szülésfelkészítő Klub alkalmain és több kecskeméti óvodában is jártam már, ahol a gyerekeknek mentálhigiénés foglalkozásokat tartottam. Mindig is szerettem az irodalmat, ezért kifejezetten örülök annak, amikor egy-egy ünnep alkalmából lehetőségem nyílik vigaszt nyújtani és örömet szerezni az időseknek versek felolvasása által. A pandémiás helyzet következtében az Egészségfejlesztési Iroda Facebook és weboldalára készítek cikkeket lelki egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos témákban és különböző világnapok kapcsán. Az EFI számomra folytonos kihívást és lehetőséget nyújt. Szakmai konferenciákon, továbbképzéseken vehetek részt, értékes kapcsolatokra tehetek szert és nem utolsósorban egy vidám, együttműködő csapat tagjaként olyan fontos célokért küzdhetek, amelyek a saját életemben is kitüntetett szerepet játszanak: a testi-lelki egészség elérése, fenntartása és a betegségek megelőzése az egészséges életmód által. A munkám igazán változatos, kreatív és sokszínű.

 

Hirdetés

Percről percre percről percre

Fő híreink fő híreink

Hirdetés

helyi hírek

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepváró teadélutánt rendeztek ma a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művés...

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Csomagautomatákról és postapartneri-hálózatról egyeztet Kecskemét polgármestere

Nyolc csomaguatomatát fognak kihelyezni a következő 1-2 héten belül Kecskeméten. Ezt Szemereyné P...

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Vita Kecskemét jövő évi költségvetéséről

Hosszas vita bontakozott ki a mai közgyűlésen Kecskemét 2023-as költségvetéséről. A kormánypárti ...

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Kezdődhet Kecskemét és Ballószög víziközmű-hálózatának fejlesztése

Nagyobb hatékonyságú ivóvízvezetéket kap Kecskemét és Ballószög. A mai közgyűlésen megszavazták a...

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Elmarad szombaton a Péczely Saroltával való beszélgetés a könyvtárban

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta egészségügyi okokból lemondta a szombat délutánra a megyei könyvt...

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Alsóházi rangadóra készül hazai pályán a KNKSE

Két héttel ezelőtt éppen a Messzi István Sportcsarnokban szerezte meg első győzelmét a bajnokságb...

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

A baloldal frakcióvezetője az elmúlt év nehézségeiről beszélt

„Az esztendő végének közeledtével, advent idején nekünk is számvetést kell készítenünk a mö...

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

Nem volt indulatoktól mentes a közgyűlés kezdete

„A város érdekeit nem csak szem előtt tartó, hanem messzemenőkig szolgáló költségvetést nyú...

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

Győzelemmel búcsúztatná az évet hazai pályán a KTE-Piroska Szörp

A naptári esztendő utolsó hazai megmérettetésére készülnek a hírös harcosok. Ezúttal a tabella há...

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Idén karácsonykor a Te kívánságod is teljesülhet!

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Malom Központ és a Hírös Cédrus Egyesület jóvoltából...

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részek...

Terelés az M5-ösön

Terelés az M5-ösön

Védőkorlát javítás valamint útépítési munkák miatt vannak forgalomkorlátozások térségünkben. Az Ú...

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült Estike, a gerincsérült kutyus kerekes kocsija

Elkészült a speciális kerekes kocsi Estike, a gerincsérült kutyus számára. A Menhely az Állatokér...

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Megnövekedett az online elkövetett bűncselekmények száma

Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe, ami nem mindenki számára lehet boldog és gondtalan, hisze...

Hírek 1 percben!

Hírek 1 percben!

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, egy percben.

Petőfi értelmezések a 21. században

Petőfi értelmezések a 21. században

Legendahántás, Petőfi és Arany barátsága egy kicsit másképpen, címmel tartottak előadást kedden e...

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Segítsünk együtt a bűncselekmények áldozatainak!

Bűncselekmények áldozatai számára indított gyűjtést a Kecskeméti Médiacentrum. Az Áldozatsegítő K...

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Az 50. első díj Krakkóban - Durányik László a Múzsában

Sorrendben az 50. első díjukat vehette át az Aurin Leánykar néhány napja Krakkóban, az ...

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Országosan emelkedik, Kecskeméten csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe emelke...

Még több helyi hírmég több hír
Kecskeméti Lapok
Hírös históriák
Hírös gazdaság
A cookie-kkal még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezel a cookie-k használatába. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

  • - Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
  • - Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
  • - Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

  • - A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
  • - A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
  • - Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
  • - Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
  • - Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
  • - A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
  • - Geotargeting

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

  • - A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
  • - Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:
Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies