Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2024. Április 21.   Konrád

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

2021.10.03. 13:06

A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével ismét megszervezték a helyi Oktoberfestet. Voltak tradicionális táncok, étkek, és egész este folyt a sör. 

Közel két évtizedes hagyomány már, hogy a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat minden év októberében Kecskemétre csempészi a müncheni Oktoberfest hangulatát. Ebben évről-évre segítségükre vannak a Vásárhelyi Pál Általános Iskola német nemzetiségi első osztályosai, valamint a sváb hagyományokat őrző csoportok, zenészek, táncosok, énekesek.

A vendégek klasszikus bajor ételeket és italokat kóstolhatnak az est folyamán. A kínálatban megtalálhatóak a klasszikus, Oktoberfestre jellemző sörök, mint például az Erdinger vagy a Paulaner, a felszolgált ételek sorában pedig csülök, káposzta, különböző saláták, fánk és perec kapott helyet.  A színvonalas eseményen Kecskemét városát Lévai Jánosné tanácsnok képviselte. 

A hangulaton érződött, hogy a tavalyi - Covid-helyzet miatt fellépők nélküli és korlátozott ideig tartó - esemény után, most igazi "ereszd el a hajamat" uralkodott. Már a felvezető műsorok is megmutatták, hogy itt ezen az estén mindenki kötetlenül szórakozik és táncol, élvezi a szabadságot. 

A Vásárhelyi Iskola német nemzetiségi első osztályosai kedves és vidám műsort adtak abból, hogy mennyi mindent tanultak már az első hónapban is iskolájukban. Püspöki Krisztina és Baloghné Szabó Anita tanítónők felkészítésével nem csak játékos nyelvi bemutatót tartottak, hanem klasszikus bajor táncokat is előadtak.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

Millich József és felesége, Anikó Mohácsról érkeztek, és vitték hátukon a felnőttek műsorát. Anikó konferált és énekelt, férje pedig fáradhatatlanul muzsikált. Nem csak akkor, amikor párjával adtak elő műsorszámot, de akkor is, amikor a Dunaszekcsői Hagyományőrző Csoport fúvósai játszottak. A szekcsőiek - Alföldi Balázs és felesége  vezetésével - egyébként táncosokat is hoztak magukkal, akik olyan vidám műsort adtak, hogy a vendégek, amint felszabadult a színpad, csülköt, sört hátrahagyva rohantak a tánctérre, ahol hajnalig ropták. Persze olykor visszatértek asztalaikhoz, hiszen kell a feltöltődés. Remek volt a hangulat, szólt a zene, folyt a sör, pörögtek a táncosok és a pincérek lábai. A korsók ürültek, a vendégek töltődtek, mindenki élvezte a vidám, együtt töltött időt.

 

 

Hirdetés